2011 juli

Antisengångare

Nu är det effektivitet som gäller i ateljén.


Vi var på skansen i helgen och jag totalcharmades av denna hårboll som verkar leva totala motsatsen till mitt liv men det ser ganska skönt ut.

På lördag är det modevisning på Mosebacke och det är Mycket kvar att planera.
I morgon sänker vi en del av rean till 50% rabatt och så ska det sys på hela vecka.

Vi hörs!

Vilken sommar!

Vilken sommar vi fått va?

Dagens pärlor:

Min kompis Helena kom och överaskade i butiken! Hon hade en av mina första kreationer på sig. Tyget hade hon fått av en kär vän i Tanzania. Riktigt roligt att se! Klänningen sydde jag för 6 år sedan!

Sofia


Lina

När jag mellanlanda i Linkan för några helger sen så satt jag och min goda vän Emma och småspråkade. Då kom Anna-Lena gående med en alldeles underbar Orkan LIa-klänning! Finfin! Kolla skorna!

Pärlor

Låt mig presentera:
Hanna
Hanna igen
Linda
David
Sara
Asim

Nu har vi varit i Umeå och haft det riktigt skönt med Jonas Farmor Margit. Hon är helt underbar och har förgyllt våra dagar med gamla historier om fylletåg på öarna och inhandlade brudklänningar i Brooklyn runt 1910 då Otto ville fånga Margits mamma, Nellys, hjärta hemma i Umeå.
Härliga härliga Margit göttar sig!
Margit i samtal med sin sonson Jonas.
När Margit och Jonas åkte en lite biltur passade jag på att rensa lite ogräs.På vägen hem från Umeå träffade vi lillpöjken Holger som såklart också göttade sig.
Tack alla vi träffade under resan för gästfrihet och mysiga stunder! Till alla vi inte hann träffa, så kommer vi nästa år igen!

Utanför Hudiksvall var det dags att hitta någonstans att sova. Vi googlade och hittade Två tanters pensionat. När vi ringde för att fråga om det fanns lediga rum så visade det sig att vi skulle få ha hela huset för oss själva. Nyckeln hittade vi på trappan.
Det var lite spöklik stämning i tomma huset.
Men när vi hittade vårt rum kände vi oss genast som hemma! Överkastet var snarlikt vårt egna, andra färger bara, och den hemmasnickrade gaveln var byggd på samma sätt som vår och inte nog med det.. den var klädd i samma tyg! Väldigt konstigt, men det kändes trevligt och vi såg det som att det var meningen att just vi skulle bo där.
Vi satte oss på verandan och avnjöt indisk medhavd mat och ett glas vin.
Vi flyttade stolarna och bordet till solnedgången.
När solen gått ner kröp dimman fram mellan träden. Vackert!
Någonstans där på kvällen dök ett par gäster till upp. Ett par i en finfin bil!!
Frukost på trappen i solen!
Fin tom badplats där vi badade..
Åt lunch och njöt av solen
Sen hitta vi detta huset!! Jag säger bara ojojojojo och låter bilderna tala…Så sjukt mkt fina tyger har jag nog sällan skådat! Allt var tvättat, måttat och det mesta var inplastat. Helt perfekt!

Vi lämnade ett regnigt Stockholm och drar mot Hargshamn där Jonas familjs stuga finns.
Vi träffa på två fina älgar!
När vi kom fram till stugan var det mörkt och en fladdermus irrade runt.
På morgonen blev det frukost på bryggan och Jonas badade.
Vi hittade två fina hästar som vi snacka med enstund och bjussa på klöver. Vidare hittade vi en stor loppis där jag hittade fina tyger som var dyra. Jag prutade och det gick bra så nu ligger en stor påse i bagaget.

Nu tar jag timeout från ateljén och hämtar lite energi genom en repris av förra årets semester. Jonas och jag lastar in oss i bilen och drar i väg en vecka med enda planen att stanna ett par dagar i Umeå för att hälsa på Jonas farmor Margit. Första natten nu har vi spenderat i stugan i Roslagen. Jag hade tänkt att jag skulle ladda upp några bilder men uppkopplingen är för seg så jag avvaktar med det.

Det går bra att hämta sina plagg på POPLIN som har öppet som vanligt mån-söndag.

Vi hörs!

Webmaster ber om ursäkt

Webbföretaget, dead on design, som har skapat Orkanlia.se, ber om ursäkt för att det har varit problem med kundinloggningen. Nu ska allt fungera!

Theres i fin klänning sydd i nyskicks70talstyg

Helena i en underbar vit klänning som är sydd i tyg från en gardin

12